Nuorten kotoutuminen

Yhdistys järjestää joka vuosi moniyhteiskunnallisia, koulutuksia ja kotoutumisia:

  1. Kuukausitiedotteet: SOOF- kuukausitiedotteen toimittaminen ja julkaisu: somalien kirjoitusten julkaiseminen (novellit, runot, sadut, kertomukset jne.), opetusmateriaali somaliaksi (lasten opetusmateriaali, tiedotusmateriaali ja julkaisut aikuisille) ja somalikulttuurin näyttelyn järjestäminen.
  2. Oman kulttuurin kurssit: Somalinuorten oman kulttuurin ja äidinkielen rakentaminen -kurssi. Tämä kurssi on tarkoitettu somalinuorille, jotka ovat syntyneet Suomessa tai saapuneet maahan hyvin pieninä. Kurssin tavoitteena on, että nuoret oppivat omaa kulttuuriansa ja sen arvostusta.
  3. Maahanmuuttajanuorten tukiopetus: Maahanmuuttajanuorten tukiopetuksen järjestäminen: matematiikan, fysiikan ja suomen kielen oppimisessa.
  4. Nuorten koulutuksen yhdentyminen ja rasismin vastainen aktiviteetti: Olemme vakuuttuneita siitä, että Suomessa monikulttuurista ymmärrystä ja yhdentymistä pitäisi parantaa ja sen pitäisi olla molemminpuolista. Sen vuoksi täytyy järjestää aktiviteetteja entistä laajemmalle yleisölle ja osallistumista kulttuuri- ja rasismin vastaisiin urheilutapahtumiin lisätä.
  5. Etsivätyö: Nuorten aktiivien joukko kiertää viiden päivänä viikossa arkisissa paikoissa, joissa lapset ja nuoret kokoontuvat, kuten Helsingin rautatieasemalla, Kampin kauppakeskuksessa, Kaisaniemen puistossa, Itäkeskuksen kauppakeskuksessa, Malmin leikkipuistossa ja Vuosaaren puistossa sekä Selon kauppakeskuksessa Leppävaarassa. Nuoriso-ohjaajat yrittävät seurustella nuorten kanssa ja kuulla vaaroista, joita he voivat kohdata näissä paikoissa. Lopulta tarkoitus on auttaa nuoria ohjautumaan oikeaan paikkaan, jossa he voivat turvallisesti viettää aikaansa ja saada sitä apua mitä he tarvitsevat, esimerkiksi Helsingin kaupungin nuorisotalot, muut järjestöjen nuorisotalot ja mukana olevien yhdistyksen uuden Afro-Euro monnitoimikeskus, joissa voidaan tarjota nuorille apua. Lisäksi nuoret osallistuvat Puntland Community ry:n järjestämiin nuorten kehittämisprojekteihin. Nuorille kerrotaan myös mahdollisuuksista, joita on saatavilla osallistumiseen ja itsensä hyödylliseksi tekemiseksi. Tavoitteena on estää nuorten koulun keskeyttämistä ja joutumista huumekauppiaiden käsiin, sillä huumeiden myyjillä on tapana liikkua tietyissä nuorten nämä ajanviettopaikoissa.

Copyright © Puntland Community ry.

All Rights Reserved

Takaisin ylös

Verkkosivujen toteutus: Mixtum